Everything Espresso

Fines

No comment

In dit artikel gaan het over fines. We laten de kop in dit artikel weg want we willen zien hoe het eruit ziet

 

Iedereen die ooit al een tas koffie gedronken heeft kent de woorden arabica en robusta. Van de 120 soorten koffieplaten zijn deze 2 veruit de meest gebruikte voor consumptie. Over het algemeen is robusta beter beschermd tegen ziektes, bevat het meer cafeïne en meer chlorogene zuren. Daardoor wordt de smaak meestal als bitterder ervaren. Arabica bevat algemeen beschouwd meer sucrose maar minder aminozuren dan robusta (Murcovic & Derler, 2006). Tenslotte bevat robusta ook minder lipiden wat de vorming van het cremalaagje bovenop de espresso bevordert.

 

Bij de washed methode wordt het besje onmiddellijk na het plukken mechanisch verwijderd. Vervolgens gaan de koffieboontjes in een watertank waar ze 24-72 uur gisten. Dit helpt het dun vliesje dat rond de koffiebes zit te verwijderen. Nadien worden ze ook gedroogd tot ze een vochtigheidsgraad van 11% hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loader