Koffiebranderij Wilmotte

Koffiebranderij Wilmotte: wat doen we?

Bij Koffiebranderij Wilmotte snappen we het. Koffie is meer dan een boost om de ochtend te starten. Op het werk is het meer dan een snel pauzemoment. En op restaurant is het niet zomaar de afsluiter van een maaltijd. Voor u is koffie geen routine. Het is een moment van genot. Daardoor is ons doel heel simpel: u het beste van het beste garanderen, dag na dag, tas na tas.

 

Onze grootste aandacht gaat uit naar espresso. We zijn zelf ongelooflijk verlekkerd op dit smaakbommetje en delen dan ook graag onze passie en kennis met u. Neem zeker ook een kijkje op onze espressoblog.

 

Vanzelfsprekend kunt u bij ons ook terecht voor een aantal uitmuntende koffieblends. Indien u echter zelf iets uniek wil samenstellen kan dit via ons unique blending program.

 

De horecaprofessional kan bij ons terecht voor training, ondersteuning en begeleiding bij de aanschaf van espressomachines, koffiemolens en andere apparatuur. Voor de veeleisende barista geven wij bovendien gespecialiseerde espressotrainingen.

 

Ook de koffieliefhebbers op kantoor kunnen bij ons terecht voor op maat samengestelde koffiemachines en onze koffieblends.

Geschiedenis van Koffiebranderij Wilmotte

Het verhaal start in Aalst in 1960. Constant Wilmotte richtte een klein koffie- en theewinkeltje op in de Pieter Couckestraat waar hij zelf zijn koffie roosterde. Hij was ervan overtuigd dat een superieure kwaliteit het enige noodzakelijke was om een sterk merk te creëren. Daarom stelde hij zijn eigen koffie samen met de grootste aandacht voor een kwalitatief superieure blend en een tot in de puntjes uitgewerkt roosterprofiel. Dankzij deze uitmuntende kwaliteit groeide het koffiewinkeltje snel en de kleine locatie was niet langer voldoende om de bloeiende zaak in onder te brengen. De winkel verplaatste zich naar de hoek van de Korte Zoutstraat. Deze locatie in het centrum zorgde voor een boost in de bekendheid van Koffiebranderij Wilmotte in Aalst.

Koffiebranderij Wilmotte Clement

Koffiebranderij Wilmotte begon pas echt te groeien wanneer Constant’s dochter Catherine in 1976 besloot om zich ook te richten op het koffiebedrijf. Ook zij was gepassioneerd door hun kwaliteitsproduct en begreep als snel dat een kwaliteitsvolle koffie niet enkel geapprecieerd kon worden in de Vlaamse huiskamer maar zeker en vast ook een plaats had in de horeca. In het begin combineerde ze haar job als leerkracht met haar nieuwe passie als vertegenwoordigster van het familiebedrijf maar als snel hakte ze de knoop door om zich voluit te focussen op de familiezaak. Overtuigd dat ze het beste product hadden besloot Cathy samen met haar man Clement om de familiezaak verder uit te bouwen. Uitmuntende kwaliteit, uitstekende service en een onuitputbare passie zoals het hoort bij een ambachtelijk product werden de fundamenten waarop het merk verder zou uitgroeien tot een van de grootste spelers in Aalst.

Over Koffiebranderij WilmotteNu, 57 jaar later, is het Catherine’s zoon Philippe die het familiebedrijf overneemt. Op jonge leeftijd was hij al gefascineerd door de roostermachines en hielp zijn vader graag tijdens het branden. Al doende leert men en op 22 jarige leeftijd nam hij het roosteren over van zijn vader. Daarbij trachtte hij telkens een stapje verder te gaan, trouw aan de basis van een product dat zich in het verleden reeds bewezen heeft maar toch op zoek naar kleine details in het blend en het roosterprofiel om de perfectie na te streven. Drie generaties, 57 jaar ervaring en een nooit eindigende zoektocht naar perfectie zijn de waarden die we dagelijks in onze koffie steken. Maar oordeel vooral zelf 😉 .

Bel ons vandaag op 0477603099 of stuur een e-mail naar info@koffieswilmotte.be

loader