Onze Koffie

Genieten van een heerlijke cappuccino in het warme interieur van een koffiebar. Of toch liever een gezellig fris lenteterrasje vergezeld van een heerlijke espresso.  Hoe je ook geniet van onze koffie, er gaat heel wat werk vooraf aan jouw koffiemoment. Hieronder een overzicht van alle processen die leiden tot de unieke smaak van onze koffieblends.

  • 1
    Selectie
  • 2
    Blending
  • 3
    Roosteren
Onze Koffie

Selectie van onze koffie

Ons proces  begint bij de selectie van de ongebrande koffiebonen.  Bij het maken van de selectie koffiebonen om te verwerken in onze blend testen we op regelmatige basis de kwaliteit van alle verschillende soorten.  Zo zijn we zeker dat we consistentie in de smaak van onze koffie kunnen garanderen.

Blending van onze koffie

Bij het maken van onze koffie houden we in de eerste plaats rekening met de hardheid van de koffiebonen. Deze hardheid is onder meer het gevolg van het hoogteniveau waar de koffiebonen worden gekweekt. Bij het maken van onze koffieblends wordt de mengeling eerst samengesteld en vervolgens geroosterd om zo een mooie samenvloeiing te krijgen van alle aroma's. Omdat alle koffiebonen samen geroosterd worden moeten we dus nagaan dat de hardheid van alle koffiebonen dezelfde is.

Roosteren van onze koffie

Bij het roosteren van koffiebonen vinden tal van chemische processen plaats die een waaier aan aromatische componenten ontwikkelen. Daarnaast zorgt het roosterproces ook voor een vermindering van de organische zuren in de koffie. Bij het roosteren van onze koffie focussen we dus vooral op de evenwichtsoefening tussen het behoud van originesmaken en het toevoegen van roostersmaken.

Onze Koffieblends

Blue Arabica

Onze Koffie Blue Arabica

Onze original blend. Een perfecte balans tussen aciditeit, body en zoete afdronk. Perfect voor alle zetmethodes.

 

Kenmerkende toetsen: melkchocolade, hazelnoot, cacao

Blend Nr. 017

Onze Koffie Blend Nr.017

Het resultaat van de zoektocht naar
harmonie tussen een intens karakter met fluweelzacht mondgevoel.

 

Kenmerkende toetsen: Rode vruchten, Kaneel, lichte zeste van sinaasappel

Blend Nr. 47

Onze Koffie Blend Nr.47

Voor de echte fijnproevers. Deze blend
kenmerkt zich vooral door zijn complex maar eerlijk karakter.

 

Kenmerkende toetsen: Geroosterde Pecannoten, Zwarte Bessen, Ananas

Blend Nr. 022

Onze Koffie Blend Nr.017

Onze meest intense blend. Voor de liefhebbers van traditionele espresso met een krachtig karakter.

 

Kenmerkende toestsen: geroosterde noten, karamel

Unique Blending Program

Voor de meest veeleisende professional bieden we ons Unique Blending Program aan. Hiermee bieden we de mogelijkheid om een volledig uniek blend samen te stellen. We introduceren de klant eerst met alle koffies waaruit er kan gekozen worden. Vervolgens proeven we stap voor stap een aantal samenstellingen totals de klant de juiste smaak gevonden hebt. Ten slotte overleggen we in samenspraak met de klant het gewenste roosterproces. Naast unieke blends voor de horecaprofessional kan ons Unique Blending Program ook gebruikt worden om een leuk eindejaarsgeschenk te maken voor uw klanten of personeel.

Hebt u interesse in ons Unique Blending Program? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Over Koffiebranderij Wilmotte
loader