Koffie

Koffie Koffiebranderij WilmotteGenieten van een heerlijke cappuccino in het warme interieur van een koffiebar. Of toch liever een gezellig fris lenteterrasje vergezeld van een heerlijke espresso.  Hoe je ook geniet van onze heerlijke koffie, er gaat heel wat werk vooraf aan jouw koffiemoment. Hieronder een overzicht van alle processen die leiden tot de unieke smaak van onze koffieblends.

Aankoop Ruwe Koffie

Aankoop Koffiebonen Koffiebranderij Wilmotte

Ons proces  begint bij het aankopen van de ongebrande koffiebonen.  Bij het maken van de selectie koffiebonen om te verwerken in onze blend testen we op regelmatige basis de kwaliteit van alle verschillende soorten.  Zo zijn we zeker dat we consistentie in de smaak van onze koffie kunnen garanderen.

Blending

Blending Koffiebonen Koffiebranderij WilmotteBij het maken van onze blend houden we in de eerste plaats rekening met de hardheid van de koffiebonen. Deze hardheid is onder meer het gevolg van het hoogteniveau waar de koffiebonen worden gekweekt. Bij het maken van onze koffieblends wordt de mengeling eerst samengesteld en vervolgens geroosterd om zo een mooie samenvloeiing te krijgen van alle aroma's. Omdat alle koffiebonen samen geroosterd worden moeten we dus nagaan dat de hardheid van alle koffiebonen dezelfde is.

Roosteren

Roosteren Koffiebonen Koffiebranderij Wilmotte

Bij het roosteren van koffiebonen vinden tal van chemische processen plaats die een waaier aan aromatische componenten ontwikkelen. Daarnaast zorgt het roosterproces ook voor een vermindering van de organische zuren in de koffie. Het roosteren is bijgevolg vooral een evenwichtsoefening tussen het behoud van originesmaken en het toevoegen van roostersmaken.

Onze Blends

Het resultaat van al deze stappen komt samen in onze 3 blends, elk met hun eigen unieke smaak- en roosterprofiel

 

Blue Arabica: Onze original blend. Een perfecte balans tussen aciditeit, body en zoete afdronk. Perfect voor alle zetmethodes. Kenmerkende toetsen: melkchocolade, hazelnoot, cacao

 

 

 

Blend Nr. 017: Het resultaat van de zoektocht naar
harmonie tussen een intens karakter met fluweelzacht mondgevoel. Kenmerkende toetsen: Rode vruchten, Kaneel, lichte zeste van sinaasappel

Blend Nr. 47: Voor de echte fijnproevers. Deze blend
kenmerkt zich vooral door zijn complex maar eerlijk karakter. Kenmerkende toetsen: Geroosterde Pecannoten, Zwarte Bessen, Ananas

Shop onze koffie op onze webshop!

loader