Over ons

Een korte geschiedenis van Koffies Wilmotte

Een Klein Koffiewinkeltje

Klein en gezellig. Zo begon Constant Wilmotte in 1958 met een koffiewinkeltje in Aalst. Dit was het startschot voor Koffies Wilmotte. De focus lag op versheid en kwaliteit. Leuk weetje: de roostermachine die hij toen gebruikte, draait tot op vandaag nog steeds mee.

Koffies Wilmotte Goes Horeca

Rond 1980 was Koffies Wilmotte in Aalst behoorlijk gekend als een uitzonderlijk kwalitatieve koffie. Dit zorgde er ook voor dat de lokale horeca interesse kreeg om Koffies Wilmotte te schenken. Na verloop van tijd verlegde de focus zich van koffiewinkeltje naar de horeca. Cathy en Clement Wilmotte nemen de fakkel over.

Jong Geleerd Is Oud Gedaan

Als kleine jongen liep Philippe, zoon van Clement, al tussen een doolhof van opeengestapelde koffiebalen. Vol ontzag en met een beetje angst keek hij naar de grote vlammen onder de roostermachine. Je kan gerust zeggen dat Philippe tussen de koffie is opgegroeid.

Oefening Baart Kunst

In 2017 begon Philippe als brander voor het familiebedrijf. Trouw aan de principes van weleer en met een gezonde hoeveelheid curiositeit legde Philippe de nadruk vooral op experimenteren en nieuwe koffies leren kennen. Zijn interesse gaat ook naar espressotoestellen en hoe deze hun stempel drukken op de uiteindelijke smaak van de koffie.

Onze partners voor machines

Locatie

Molenkouter 104
9520 Sint-Lievens-Houtem
België